Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stanko-smiljanic

Misa na Dan grada Slunja

U subotu 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu u povodu Dana grada Slunja, koji se slavi na dan oslobađanja grada u oslobodilačkoj VRO Oluji, predslavio je župni vikar katedralne župe BDM iz Gospića Stanko Smiljanić.

Presveto Trojstvo proslavljeno u Slunju

Presveto Trojstvo naslovni je patron župe Slunj, a 12. lipnja središnje misno slavlje predslavio je župni vikar župe Navještenja BDM iz Gospića Stanko Smiljanić u suslavlju župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića i umirovljenog svećenika mons. Marijana Ožure.

Velika Gospa u Cetingradu

Uz blagdan suzaštitnika župe Cetingrad sv. Josipa, Velika Gospa koja je i nebeski patron župe, dan je kada se Cetingrad ispuni hodočasnicima pristiglim iz župa diljem Korduna i sjeverne Like. 

Spomendan sv. Huberta proslavljen u Cetingradu

Spomendan sv. Huberta, zaštitnika lovaca, redovito se svečano slavi u župama Slunjskog dekanata, a ove godine središnja proslava lovačkih društava održana je u utorak 3. studenoga u Cetingradu, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Svetkovina Duhova u Blagaju

Svečano misno slavlje u jedinoj župi u Gospićko-senjskoj biskupiji posvećenoj Duhu Svetomu, Hrvatskom Blagaju, predvodio je u nedjelju 31. svibnja župnik u Cetingradu Stanko Smiljanić.