Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Caritasa Porečke i Pulske biskupije u Ludbreg i Varaždin

Poreč (IKA)

Hodočašće župnih karitativnih suradnika Caritasa Porečke i Pulske biskupije u Ludbreg i Varaždin održano je u subotu, 11. ožujka, izvijestio je biskupijski Caritas.

U ranim jutarnjim satima šezdesetak hodočasnika, župnih karitativnih suradnika, krenulo je put Ludbrega i Varaždinske biskupije s namjerom susreta i duhovne obnove u ovoj korizmi. Put je prošao mirno, uz duhovno vodstvo fra Gorana Malenice, koji je u autobusu predvodio jutarnju molitvu časoslova, molitvu krunice i litanija.

U Ludbregu su imali priliku upoznati Svetište Predragocjene Krvi Kristove zahvaljujući župniku vlč. Kristijanu Stojku. Sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju, ispovijedi i misi, koju je predvodio fra Goran u koncelebraciji s ravnateljem Caritasa Porečke i Pulske biskupije vlč. Željkom Zecom.

Nakon mise, gostoprimstvom ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šole, hodočasnici su okrijepljeni ručkom u Pučkoj kuhinji Caritasa.

Osim ručka, kojim su bili tjelesno okrijepljeni, motiviralo ih je svjedočanstvo djelatne snage svih volontera i djelatnika Caritasa Varaždinske biskupije, koje im je predstavio ravnatelj Šola.

U Varaždinu im je katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavio generalni vikar mons. Antun Perčić. Kratko su pozdravili uršulinke, izmijenivši sjećanja o njihovom djelovanju u Porečkoj i Pulskoj biskupiji.