Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće župe Bl. Alojzija Stepinca iz Trnjanske Savice u zagrebačku katedralu

Zagreb (IKA )

U sklopu duhovne priprave za proslavu ovogodišnjeg Stepinčeva, župljani župe Bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici, predvođeni župnikom Antunom Vukmanićem, hodočastili su 28. rujna u zagrebačku katedralu.

Večernju misu predslavio je mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, uz koncelebraciju župnika Antuna Vukmanića. Mons. Sekelj pozdravio je hodočasnike koji su u Stepinčevu katedralu došli da mole za svoje dvije nakane: proglašenje kardinala Stepinca svetim i za gradnju crkve na Savici. Župljanima je poručio da sve ima svoje vrijeme, kako donosi odlomak iz knjige Propovjednikove, pa će tako biti i sa Stepinčevom kanonizacijom i crkvom na Savici.

U homiliji se mons. Sekelj usredotočio na evanđeoski odlomak u kojemu Isus propituje što ljudi misle tko je on, na što su učenici davali različite odgovore. Petar je jedini odgovorio da je Isus Krist – Pomazanik Božji. „Petrova je veličina u tome što je vjerovao u Božju Riječ. I Stepinčeva je veličina u tome što je vjerovao da se s Isusom susrećemo svaki dan u svetoj misi, a onima koji su prešli u onostranost otkriveno je sve što je nama još skriveno“, rekao je uz ostalo mons. Sekelj.

Misno pjevanje predvodio je župni zbor s Trnjanske Savice, a nakon mise župljani su se okupili na zajedničkoj molitvi uz Stepinčev grob.

Ključne riječi:
katedrala Stepinac Trnjanska Savica