Budi dio naše mreže
Izbornik

Holywin u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Molitveni program Holywin – Svetost pobjeđuje održao se u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu uoči svetkovine Svih svetih u utorak, 31. listopada u organizaciji Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod (SKAC SB).

Program je započeo misnim slavljem, koje je predvodio studentski kapelan vlč. Robert Farkaš.

Vlč. Robert je u homiliji promišljao o putu svetosti na koji su kršćani pozvani. Ustvrdio je kako je to, unatoč težini i izazovima života, moguće te za primjer naveo svece, koji su to ostvarili, jer su: „Boga ozbiljno shvaćali, vjerovali da je Isusov put jedini ispravan te nastojali promijeniti svijet u kojem su živjeli.“

Mladima je na kraju naveo što trebaju činiti da bi bili na putu svetosti. „Na putu si svetosti – kad god ne želiš ponašati se po lošim trendovima, kad god se hrabro odupreš većini, svojih prijatelja, društva i ne želiš činiti nešto loše,  kad god svoje talente koristiš sa svim srcem, kad god se ohrabriš istaknuti u nekim dobrim stvarima bez obzira što to nitko oko tebe ne radi, kad god se boriš u životu svladati svoje loše navike, kad god se znaš iskreno pokajati za svoje grijehe pred Bogom, kad god se moliš i onda kada ti se ne da, kad god uspiješ svladati svoj bijes, ljutnju, kad god se odupreš napasti da ogovaraš, osuđuješ druge, kad god se staviš na stranu slabijih, kad smogneš snage i hrabrosti da zaštitiš nevino optuženoga, kad se odupreš da nepoštenim sredstvima bilo što u životu postigneš… ti si na putu svetosti!“, rekao je vlč. Robert.

Poslije mise započelo je euharistijsko klanjanje. Predvodili su ga mladi SKAC-a SB, „Franjevačka mladež“, zajednice „Novo Srce“ i „Dom molitve“.

Na kraju je studentski kapelan s Presvetim blagoslovio okupljene te Slavonski Brod i njegove stanovnike.