Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatska vojska u pomoći Zagrebu u sanaciji posljedica potresa

Zagreb (IKA)

Hrvatska vojska kao dio sustava domovinske sigurnosti u nedjelju, 22. ožujka godine angažirana je u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Pripadnici Zapovjedništva za potporu pružaju pomoć bolesnicima i pomažu bolnicama u Zagrebu, Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj i Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević kako bi se stanje što prije normaliziralo.

Sedamdeset pripadnika Hrvatske kopnene vojske, iz sastava Inženjerijske pukovnije i mehanizirane bojne Tigrovi i Gromovi upravo je izišlo na teren u centar grada Zagreba te će pomoći u sanaciji posljedica snažnog potresa od Trga bana Jelačića Ilicom do zapadnog dijela grada.

„Svi su u pogonu, dao sam nalog da se digne Hrvatska vojska, na raspolaganju smo pružiti pomoć gradu Zagrebu. Naša je zadaća kao dio sustava domovinske sigurnosti pomoći našim građanima kad je najteže”, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.
“Angažirali smo Hrvatsku vojsku i sve nadležne službe grada Zagreba da pomognu u raščišćavanju. Ovo je bio najveći potres u proteklih 140 godina,” izjavio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.