Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas dostavio donaciju 78 električnih bolesničkih kreveta diljem Hrvatske

Zagreb (IKA)

U organizaciji Hrvatskoga Caritasa u Hrvatsku je od ponedjeljka 7. do srijede 9. studenoga iz Dortmunda stiglo 78 električnih bolesničkih kreveta kao donacija namijenjena osobama koje se oporavljaju od teških bolesti ili operativnih zahvata, čekaju odlazak na bolničko liječenje ili terapiju, kao i korisnicima kućne palijativne skrbi za koje se brinu članovi njihovih obitelji.

Korisna i vrijedna donacija ustanove koja u Dortmundu skrbi za starije osobe u Hrvatsku dolazi zahvaljujući zalaganju voditelja Hrvatske katoličke misije u Dortmundu don Zrinka Brkovića. U njezinom pripremanju i slanju sudjelovali su volonteri hrvatske zajednice u Dortmundu.

Darovani bolesnički kreveti dostavljeni su nad/biskupijskim Caritasima u Rijeci, Krku, Gospiću, Šibeniku, Splitu, Zagrebu, Pazinu, Varaždinu, Sisku, Požegi i Đakovu. Poslužit će korisnicima njihovih posudionica opreme i pomagala za skrb o bolesnicima.

Potreba za takvim medicinskim pomagalima i opremom je vrlo izražena diljem Hrvatske, a napose u ekonomski slabije razvijenim ili osiromašenim krajevima, te je znatno veća negoli Caritasova mreža uspijeva lokalno podmiriti. Tu potrebu osobito bolno osjećaju obitelji teških ili terminalnih bolesnika koji unutar hrvatskoga zdravstvenoga sustava ne mogu pronaći primjerene djelatne potpore, te nastoje samostalno, vjerno i požrtvovno skrbiti za svoje najmilije.

Hrvatski Caritas zahvaljuje ustanovi za starije osobe u Dortmundu, koja je već slala takve donacije usmjerene korisnicima u Hrvatskoj, kao i don Zrinku Brkoviću, Josipu Burazinu i dortmundskim volonterima koji su pomogli da se ona ostvari.

„Donacija svjedoči da solidarnost i sućut ne poznaju državnih granica i kako djelatna ljubav i pomoć mogu doprijeti promjeni teških životnih situacija ljudi u nevolji nabolje“, poručuju iz Hrvatskog Caritasa.