Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas organizirao donaciju električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

Zagreb (IKA)

U Hrvatsku su 27. i 28. studenoga iz Belgije stigla tri tegljača kojima je u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i belgijske udruge SPES, korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj dopremljena donacija rabljenih bolesničkih kreveta, pokretnih ormarića, ormara, stolova, stolica i klupica za noge.

Donacija obuhvaća osamdeset i sedam električnih bolesničkih kreveta i ostalog namještaja koji će poslužiti Caritasovim korisnicima za koje u njihovim domovima skrbe članovi njihovih obitelji dok se oporavljaju od operativnih zahvata, čekaju na odlazak na rehabilitaciju ili u institucionalni smještaj ili su pak, kao kronični ili terminalni bolesnici, otpušteni iz zdravstvenih ustanova na kućnu njegu.

Bolesnički će kreveti do korisnika stići putem Caritasovih posudionica, koje postoje u gotovo svim nad/biskupijskim Caritasima u Hrvatskoj i koje korisnicima i njihovim obiteljima omogućuju lakšu nužnu skrb za bolesnike u njihovim domovima.

Donaciju iz Belgije Hrvatski je Caritas usmjerio korisnicima Caritasa Đakovačko-osječke, Riječke, Splitske, Zadarske i Zagrebačke nadbiskupije te Dubrovačke, Požeške i Sisačke biskupije, kao i Caritasa Križevačke eparhije, u kojima je trenutno potreba, osobito za krevetima, najveća i u kojima su – uz već prethodno distribuirane krevete – najveće liste čekanja.

Ovo je već treća donacija električnih kreveta i ostale opreme udruge SPES iz Belgije; u njima je preko Hrvatskog Caritasa u posljednje dvije godine u Hrvatsku stiglo više od dvjesto električnih kreveta a već je najavljena i nova veća donacija iduće godine.

Ključne riječi:
Caritas donacija Hrvatski Caritas