Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas pomaže obiteljima stradalima u olujnim nevremenima i poziva građane na solidarnost

Zagreb (IKA)

Slijedom snažnih olujnih nevremena koja su posljednjih dana zadesila cijelu Hrvatsku, i prouzrokovala značajne materijalne štete na domovima, Hrvatski Caritas pomaže obiteljima čije su kuće oštećene u nevremenu.

U svrhu što konkretnijeg djelovanja, prvenstveno kako bi se što većem broju stradalih obitelji osigurala pomoć u obnovi njihovih domova i otklanjanju posljedica snažnog nevremena, Hrvatski Caritas odmah je započeo s donacijama građevinskog materijala za sanaciju oštećenih krovova. Obitelji koje su zatražile pomoć za popravak krovova na svojim domovima dobit će potreban građevinski materijal dok je nad/biskupijskim Caritasima stavljeno na raspolaganje 25 isušivača vlage koji će stradalim obiteljima omogućiti što brži povratak u svoje domove.

Zajedničkim snagama uvijek možemo učiniti više stoga Hrvatski Caritas poziva na solidarnost sa stradalima i apelira na sve koji žele i mogu pomoći novčanom uplatom, da to učine na račun Hrvatskog Caritasa, IBAN: HR0523400091100080340 (PBZ), svrha uplate: pomoć-nevrijeme.