Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas poslao novu pošiljku humanitarne pomoći u Ukrajinu

Zagreb (IKA)

Hrvatski Caritas uputio je u petak 27. svibnja u Ukrajinu novi tegljač s 18,5 tona raznovrsne humanitarne pomoći vrijedne gotovo 350 tisuća kuna, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Vođen potrebama korisnika dviju sestrinskih nacionalnih ukrajinskih organizacija Caritasa Spes i Caritasa Ukrajina, Hrvatski Caritas u najnovijoj je pošiljci, osim različitih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština, uputio i invalidska pomagala, kolica te hodalice, koje su sve potrebnije među ratom pogođenim stradalnicima u Ukrajini.

Pomoć namijenjenu  Caritasu nadbiskupije Ivano Frankivsk prikupio je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, dok je većina proizvoda, koje su darovali pojedinci u Riječkoj nadbiskupiji i Dubrovačkoj biskupiji, kao i onih koje je prikupljenim novčanim darova hrvatskih građana i tvrtki pribavio Hrvatski Caritas, upućena Caritasu Transkarpathia Sv. Martina u Mukačevu, koji će je dalje usmjeriti Caritasovoj mreži u jugoistočnim područjima Ukrajine.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su dosad svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.

U akciju „Pomoć za Ukrajinu“ Hrvatskog Caritasa možete se uključiti:

  • pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa caritas.hr
  • darujući trajne prehrambene i higijenske namirnice koje želite poslati u Ukrajinu u župnim i nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske

Kontakt: caritas.croatia@caritas.hr; boris.peterlin@caritas.hr; 015635045; 0912635011