Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas prodajom božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića prikuplja pomoć za potrebite

Zagreb (IKA)

Hrvatski Caritas u subotu 16. prosinca 2023. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, u okviru humanitarnog programa „Za 1000 radosti – Na strani dobra“, u suradnji s „Hrvatskim šumama“ prikuplja sredstva za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

Promotivno-humanitarni događaj počet će u 8 sati. Zagrepčanima će između spomenika banu Jelačiću i Manduševca do 13 sati biti ponuđena božićna drvca u teglama da bi se prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske. Nabavljajući drvca s korijenom u teglama, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu potrebitim obiteljima i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske.

Ukupno će biti ponuđeno 200 drvaca obične smreke i Pančićeve omorike koja su Hrvatskom Caritasu za tu svrhu darovale „Hrvatske šume“. Za svako drvce predložena je vrijednost donacije, a kako je cilj akcije prikupiti što više sredstava za pomoć siromašnim obiteljima, građane se potiče da te vrijednosti zaokruže naviše, a drvce mogu i namijeniti nekoj obitelji u potrebi.

Volonteri Hrvatskog Caritasa (članovi Franjevačkoga svjetovnog reda, Franjevačke mladeži i Humanitarne udruge „Fra Ante Antić“) pomagat će zainteresiranima izabrati božićno drvce za njihov dom, odnijeti im ga do njihovoga prijevoznog sredstva, a za one kojima je to nužno, omogućen je besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski Caritas će na prigodnim štandovima nuditi i svoje promotivne materijale (narukvice koje svijetle u mraku, naljepnice i kartice te ukrase za božićno drvce), a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima.

Događaju na Trgu bana Jelačića kao gosti promicatelji potporu će svojom nazočnošću među ostalima dati televizijski voditelji Frano Ridjan i Monica Jakšić, pjevačica Lu Jakelić, prof. Božo Skoko, tenisačica Lucija Ćirić Bagarić, izvršni predsjednik Hrvatskoga crvenog križa Robert Markt i glumac Filip Vidović.

Tijekom višesatnog programa, Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati urednica na Hrvatskom katoličkom radiju Tanja Maleš.

Svi koji se žele uključiti u program Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti – Na strani dobra“ mogu to učiniti pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 0.83 eura / 6.25 kuna, PDV uključen), uplatom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ-a: IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-23) ili online uplatom na www.caritas.hr kao i donacijom proizvoda, roba i usluga.

KONTAKT:
Boris Peterlin – 015635046, 091 2635011, boris.peterlin@caritas.hr
Marijana Bosnar – 015635048, 098 1388396, marijana.bosnar@caritas.hr