Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatsko katoličko sveučilište osnovalo fond pomoći

Zagreb (IKA)

Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb i širu okolicu i uslijed širenja epidemije bolesti Covid-19, Uprava Hrvatskoga katoličkog sveučilišta donijela je 7. travnja Odluku o stvaranju 'fonda pomoći' u koji će se prikupljati sredstva za skromnu jednokratnu pomoć najugroženijima sa Sveučilišta i izvan njega.

Prema prikupljenim informacijama više od 20 članova Sveučilišne zajednice izravno je, na različite načine, pogođeno potresom.

Početni iznos uplaćen u ovu svrhu je 92.000,00 kuna. Uz sredstva Sveučilišta tu su i sredstva koja su, iz osobnih primanja, uplatili članovi proširenog Rektorskog kolegija kao i Studentski zbor.

„Svima koji su pomogli stvaranju ovoga fonda od srca zahvaljujem i sve vas potičem da svojim dragocjenim prilogom u ovim, za mnoge i na materijalnom planu teškim vremenima, poduprete našu inicijativu koja uključuje i pomoć onima koji nisu dio naše sveučilišne zajednice”, poručio je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić članovima sveučilišne zajednice.

U Velikom tjednu iz prikupljenih sredstava pomoć je darovana nekim od potrebitih djelatnika i studenata Sveučilišta te Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. S prikupljanjem i podjelom donacija nastavit će se u uskrsnom vremenu.