Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatskom Caritasu darovana slika sv. Lovre, đakona i mučenika

Zagreb (IKA)

Akademski slikar Tihomir Lončar sa suprugom Jasnom posjetio je u utorak 20. prosinca Hrvatski Caritas u prigodi „Nedjelje Caritasa“ i uime svoje obitelji darovao sliku svetog Lovre, zaštitnika siromašnih (ulje na platnu 120x180 cm).

Sv. Lovro, đakon i kršćanski mučenik svojim poslanjem kao rimski đakon imao je na srcu potrebite grada Rima. Tako je i zaštitnik poslanja Crkve u brizi za sve koji oskudijevaju, a nadahnuće je apostolatskom djelovanju Caritasovih djelatnika i volontera.

Djelatnici Hrvatskog Caritasa, krovne ustanove karitativnog djelovanja Hrvatske biskupske konferencije, zahvalili su obitelji Lončar na primljenom daru.

Tihomir Lončar rođen je 1953. godine u Vinagori u Hrvatskom zagorju. Godine 1974. završio je školu primijenjene umjetnosti, slikarski odjel, a 1980. godine i Akademiju likovnih umjetnosti u klasi prof. Vasilija Jordana. Autor je brojnih zapaženih djela apstraktnog kolorita i pejzaža. Posebno se ističu radovi sakralne tematike, koji su sastavnim dijelom mnogih liturgijskih prostora crkava, kapela u domovini i svijetu. (http://www.loncartihomir.hr/)