Budi dio naše mreže
Izbornik

Razrješenja i imenovanja svećenika u Srijemskoj biskupiji

Srijemska Mitrovica (IKA)

Srijemski biskup koadjutor s posebnim ovlastima Fabijan Svalina, sagledavši pastoralne i administrativne potrebe u Srijemskoj biskupiji, te nakon potrebnih razgovora i savjetovanja, potpisao je kroz proteklo razdoblje dekrete o personalnim promjenama. Ukoliko nije drugačije naznačeno u pojedinim dekretima, sva razrješenja stupaju na snagu 31. kolovoza 2022., a imenovanja 1. rujna 2022. godine, priopćeno je iz Biskupskog ordinarijata.

Mons. Josip Ivešić, rješenjem Nadbiskupskog Ordinarijata u Đakovu, stavljen je na raspolaganje srijemskom biskupu koadjutoru, te imenovan župnikom u Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Rumi i generalnim vikarom Srijemske biskupije.

Mons. Eduard Španović razriješen je službe župnog upravitelja u Župi sv. Mihaela, arkanđela u Erdeviku.

Vlč. Ivica Zrno na vlastiti zahtjev razriješen je svih službi i dužnosti u Srijemskoj biskupiji, te svoj pastoralni rad nastavlja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Preč. Tomislav Lasić, kancelar Srijemske biskupije, razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Ane, majke Blažene Djevice Marije u Laćarku, te imenovan župnikom iste župe i ravnateljem Tiskovnog ureda Srijemske biskupije.

Preč. Marko Loš, vicekancelar Srijemske biskupije i župnik Župe sv. Roka hodočasnika u Petrovaradinu razriješen je službe župnog upravitelja u Župi Presvetog Trojstva u Srijemskim Karlovcima.

Vlč. Matej Perić rješenjem Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu, stavljen je na raspolaganje srijemskom biskupu koadjutoru, te imenovan župnikom Župe Presvetog Trojstva u Srijemskim Karlovcima, rektorom crkve Gospe od mira u Srijemskim Karlovcima i pomoćnikom upravitelja biskupijskog svetišta Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu.

Vlč. Nikica Bošnjaković, župnik Župe Presvetog Srca Isusovog u Šidu, imenovan je župnim upraviteljem u Župi sv. Mihaela, arkanđela u Erdeviku.

Vlč. dr. sc. Ivica Čatić, razriješen je službe župnika u Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Rumi, i imenovan pomoćnikom u pastoralnom radu u župama Sot, Erdevik, Gibarac, Kukujevci, Morović i Šid.