Budi dio naše mreže
Izbornik

Inicijativa okupljanja duhovnih zvanja Neretvanskog dekanata

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je rektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Juru Bjeliša i animatora za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Josipa Repešu u četvrtak 28. ožujka u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu.

Razgovaralo se o organizaciji susreta duhovnih zvanja Neretvanskog dekanata na kojem bi se okupili svećenici, redovnici i redovnice koji su potekli s Neretvanskog područja, a sve u svrhu spomena i promoviranja postojećih zvanja te poticaja za buduća.

Susreti bi se trebali održavati jednom godišnje, a dogovoreno je da prvi takav susret bude 27. srpnja u župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću. Misno slavlje u 10.30 sati predvodit će nadbiskup Barišić.

Na susretu je bilo govora i o nacionalnoj molitvi za duhovna zvanja koja bi se organizirala u petak 10. svibnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu. Misu u 20.30 sati sa svećenicima, redovnicima i redovnicama, sjemeništarcima i bogoslovima iz Splita i Sinja kao i mladima organiziranima u zajednici SKAC predvodit će nadbiskup Barišić. Poslije mise predviđeno je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susret organiziraju Povjerenstvo za pastoral zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, Ured za pastoral zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije i Unija redovnika Hrvatske.