Budi dio naše mreže
Izbornik

Ispred šibenske bolnice počela inicijativa „40 dana za život“

Šibenik (IKA)

U Šibeniku je u srijedu 25. rujna na već dobro poznatom mjestu kod šibenske bolnice započelo jesensko molitveno bdjenje inicijative „40 dana za život".

Ovo je dvanaesta kampanja u Hrvatskoj, ujedno rekordna s najviše gradova uključenih u inicijativu, njih čak trideset i tri. Ove godine priključila su se i četiri nova grada Zaprešić, Vrbovec, Poreč i Trogir.

Kampanja je otvorena „Marijanskom procesijom za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu”. Okupljeni molitelji su u procesiji od šibenske bolnice moleći krunicu krenuli prema crkvi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu gdje su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio župnik don Tomislav Puljić. Uvodnu molitvu predvodio je župnik Vidika fra Ivan Penava, a bili su nazočni i župnici Bilica i Meteriza fra Lazar Perica i fra Ante Bešlić.

Kako je kazala koordinatorica inicijative za grad Šibenik Ana Čoko tema ove kampanje je „Za dijete više“ jer se najčešće lome koplja oko trećeg, četvrtog i petog djeteta i po nekim statistikama najčešće se pobacuje upravo treće dijete. Stoga će u skladu s temom kampanje diljem Hrvatske ovu jesen svjedočiti obitelji otvorene životu, obitelji koje su rekle „da“ životu i dopustile tom djetetu više da dođe u njihove obitelji, istaknula je Čoko.

Središnji događaj kampanje je promocija knjige „Unplanned” koja će biti 11. listopada u 19.30 sati u dvorani Interpretacijskog centra Civitas Sacra. Promocija će biti upotpunjena svjedočanstvom kninske primalje Jage Stojak koja će svjedočiti o svojoj borbi za priziv savjesti i svjedočanstvom jedne obitelji o otvorenosti životu, kazala je Čoko. Naglasila je kako je jedna od novosti da je za ovu kampanju udruga „Hrvatska za život“ pokrenula i Biblijski program iscjeljena rana pobačaja kod muškaraca pod nazivom „Iscjeljenje očeva srca”, uz program za žene „Oprostom oslobođene” koji već postoji.

“Plod molitve je već i to što imamo 33 grada sudionika, osim broja gradova uključenih u inicijativu imamo i dosta spašenih života, za sad znamo za 64 spašena života u Hrvatskoj. To su oni za koje znamo, ali plodovi su naravno puno veći jer statistike pokazuju u nekim bolnicama da za vrijeme kad traje kampanja broj pobačaja pada i do 50 %”, rekla je Čoko.