Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao božićni broj Movisa – glasila hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izišao novi, božični broj Movisa – glasila hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.

Na naslovnici je fotografija jaslica s. Samuele Premužić.

Uz uobičajene misijske stranice koje su svojevrsna kronika zbivanja u pojedinim misijama, novi nbroj donosi članak dr. sc. fra Tomislava Pervana „Utjelovio se i postao čovjekom“.

Movisov intervju ovoga puta je s izv. prof. dr. Antom Nazorom, ravnateljem Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, s kojim je razgovarao Vlado Čutura.

Na pedesetak stranica Movis donosi informacije, kao i događaje u riječi i slici iz misija diljem Švicarske.

Movis je i ovoga puta obogaćen prilozima za djecu i mlade. Novi broj donosi i jezični savjetnik, te savjete liječnika za zdravlje duše i tijela.

Movis je službeno Glasilo hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj. Trenutna naklada mu je oko 14 tisuća primjeraka. Usput rečeno, nijedna hrvatska tiskovina u dijaspori ne tiska se u tolikoj nakladi. Uredno ga se šalje na sve znane, hrvatske naslove u Švicarskoj, te na brojne značajnije naslove diljem Europe i svijeta. Uredničko vijeće se trudi da službeno Glasilo hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj što bolje ispuni svoje temeljne odgojno-obrazovne ciljeve.

Odgovorni urednik lista je fra Antonio Šakota, koordinator HKM-ova u Švicarskoj, a glavni urednik je fra Mićo Pinjuh, hercegovački franjevac i voditelj HKM-a St. Gallen. U Švicarskoj službeno djeluje 12 hrvatskih katoličkih misija i četrnaestorica svećenika te četiri redovnice.

Više o Movisu, kao i aktualno izdanje u PDF formatu može se pročitati na mrežnoj stranici glasila.