Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao novi broj župnog časopisa za vjersku izobrazbu i aktualnosti „Močile“

Močile (IKA)

Iz tiska je izišao novi broj župnog časopisa za vjersku izobrazbu i aktualnosti Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo „Močile“, objavljeno je 11. prosinca 2023. na klikaj.hr.

Časopis dijeli naslov s istoimenom koprivničkom župom Močile u čijem okrilju izlazi. Ovogodišnji broj urešen je obljetničkim tonom 40. godišnjice osnutka župe. Osim brojnih vijesti i izvještaja o župnim proslavama, „Močile“ donose reportažu s aktivnim župljanima različitih životnih dobi, od najmlađih do starijih.

Gost središnjeg razgovora je varaždinski biskup Bože Radoš. U razgovoru koji je vodila suradnica časopisa Blaženka Jančić, biskup Radoš govorio je o aktualnim pitanjima Crkve i društva.

Ružica Evačić i Slavko Tucaković donose vlastita promišljanja o izazovima vjerskog identiteta u svakodnevnom životu. Odgovore na brojna pitanja dali su suradnicama časopisa Ljiljani Zagrajski i Renati Glavici.

Četrdeset godina župe Močile prikazano je s 40 sličica sa zapažanjima suradnice Zagrajski. Novi broj donosi i putopise dugogodišnjeg suradnika lista Stjepana Odobašića.

U rubrici In memoriam objavljeno je sjećanje na dugogodišnju sakristanku i župnu domaćicu Katarinu s. Florijanu Markač, sestru močilskog župnika mons. Leonarda Markača, koja je preminula ove godine.

Časopis donosi i svjedočanstva o životu u Crkvi i s Crkvom kroz životne objektive svakodnevnog čovjeka. Među njima je i nekadašnja župljanka Helena s. Elizabeta Košćak. Časopis donosi i brojne duhovne i poučne priče.

„Dragi čitatelji, župljani i vjernici dobre volje, želio bih da nam čitanje ovogodišnjeg broja „Močila“ i retrospekcija proslava našeg jubileja župe Močile bude poticaj da postanemo bolji ljudi i vjernici, a dobri Bog neka i dalje upravlja našim koracima“, poručio je u Uvodniku mons. Markač, župnik i glavni urednik.

Župni časopis može se nabaviti u prostorijama župnog ureda župe Močile ili na ulazu u župnu crkvu, objavljeno je na klikaj.hr.