Budi dio naše mreže
Izbornik

Izložba „Stoljeće ljubavi i milosrđa“ kod Kćeri Milosrđa u Šestinama

Zagreb (IKA)

Sestre Družbe Kćeri Milosrđa u prostoru svoga samostana u zagrebačkim Šestinama na 18. obljetnicu beatifikacije svoje utemeljiteljice bl. Marije Propetoga, u nedjelju 6. lipnja, priredile su izložbu „Stoljeće ljubavi i milosrđa“.

Tako su posjetitelji na jednom mjestu imali prigodu upoznati Družbu kroz stoljetni hod, od samih početaka, do današnjih dana. Izložbom je obuhvaćena Hrvatska provincija Krista Kralja, gdje se Družba začela te proširila, ne samo po tadašnjoj državi, već i drugim kontinentima.

Svaka izložena fotografija prikaz je i svjedočanstvo ljubavi, žrtve i samoprijegora, predanja u služenju bratu čovjeku, dok istovremeno zrači poniznošću i skromnošću, kao nadahnuće svakom promatraču za predanim življenjem kršćanskog života.

Od jutarnjih do večernjih sati vrata samostana bila su otvorena svima koji su željeli saznati nešto novo o djelovanju Družbe, osnovane u Hrvatskoj 1920. godine, u Blatu na otoku Korčuli, gdje se i danas nalazi Kuća matica, te uz druženje i razgovor bolje upoznati časne sestre, duhovne kćeri hrvatske blaženice Marije Propetog Isusa Petković, koje svoju Majku utemeljiteljicu nasljeduju i koja im je putokaz kako u središte svoga života stavljati ljubav prema bližnjemu i potrebitomu.

Po završetku svake od tri nedjeljne svete mise, u šestinskoj crkvi sv. Mirka, okupljeni vjernici mogli su pogledati kratak prilog, kao podsjetnik na beatifikaciju službenice Božje Marije Petković, koju je blaženom proglasio sv. Ivan Pavao II. u Dubrovniku 6. lipnja 2003., prilikom trećeg posjeta Hrvatskoj.