Budi dio naše mreže
Izbornik

Izložen moćnik svetog Ante na čašćenje vjernicima u Kominu

Komin (IKA)

U crkvi Sv. Ante u Kominu u srijedu 10. lipnja, prvog dana trodnevne duhovne priprave za svetkovinu nebeskog zaštitnika župe, nakon pobožnosti u čast svetog Antuna, prije početka mise, svečano je izložen moćnik sveca na čašćenje vjernicima tijekom trodnevnice i sam blagdan. Misno slavlje predslavio je don Damir Bistrić, župnik u Bagaloviću u koncelebraciji župnika don Dražena Dukića.

Volio bih da se danas dogodi duhovna transformacija svih nas, da Bogu otvorimo ono najintimnije, da liječi naše duhovne rane. Moderan u vjeri ne znači ono što mi mislimo; moderan u vjeri znači vratiti se molitvi, napose molitvi krunice i čitanju Biblije. Sveti Antun Padovanski bio je divni propovjednik, umro je od teške upale pluća, nije ga bilo briga za njegov život, njegov život bio je trajno naviještati evanđelje i boriti se protiv nevjerstva – kladivo protiv nevjernika, rekao je između ostalog Bistrić, osvrnuvši se pri tom na dobročinstva koje su mnogi dobili po njegovom zagovoru, pozvavši ih na zahvalu, ako to već nisu učinili. Krist je iznad svih ljudskih umova, Krist je filozofija. Ne može se reći – ja sam vjernik a abortus je sasvim normalan, kao i okultne stvari kojima je neki bave, čime su pod utjecajem đavla.

„Ne zatvarajte vrata ničemu što je sveto i što dolazi od Boga, i nemojte biti na dvije stolice, jer se na dvije stolice ne može biti. Kažu naši moderni vjernici – ja vjerujem u Isusa Krista ali neću u crkvu, crkva mi ne treba – ja sam sebe mogu ispovijedati. Ja mogu sve sam. Dobro – onda se sam i pokopaj“, naglasio je don Damir. Neka danas sv. Ante Padovanski svima nama donese snagu ljubavi i vjere, da znamo kome smo povjerovali. Snažno otvarajmo vrata Bogu, da se Bog nastani u nama i u našim životima, neka On bude naša snaga, da se uvijek znamo izdignuti iznad ljudskih gluposti“, zaključio je don Damir Bistrić.