Budi dio naše mreže
Izbornik

Izvješće o uplaćenim sredstvima za sanaciju posljedica potresa i borbu protiv koronavirusa

Zagreb (IKA)

Na mrežnoj stranici koronavirus.hr objavljeno je izvješće o stanju sredstava na računu za donacije Državnog proračuna do 3. travnja.

Naime, Vlada Republike Hrvatske na sjednici 24. ožujka donijela je Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Zajedno za Zagreb“ i Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Hrvatska protiv koronavirusa“.
Spomenutim odlukama utvrđeni su brojevi računa kojima se putem računa Državnog proračuna primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u gradu Zagrebu i okolici te financijskih sredstava namijenjenih za borbu protiv epidemije koronavirusa.

U razdoblju od donošenja odluka do 3. travnja na navedene račune uplaćena su sredstva:

  • u akciji „Zajedno za Zagreb“ uplaćeno je 7.376.594,29 kuna, 21.932,42 EUR, 3.367,52 CHF, 500 SEK i 50 GBP,
  • u akciji „Hrvatska protiv koronavirusa“ uplaćeno je 10.450.303,65 kuna, 386.663,92 EUR, 4.911,52 CHF i 50 GBP.

Vlada Republike Hrvatske zahvaljuje svim uplatiteljima na prikupljenim financijskim sredstvima od donacija namijenjenih za sanaciju posljedica najjačeg potresa u posljednjih 140 godina koji je pogodio grad Zagreb i okolicu te na sredstvima uplaćenim za borbu protiv epidemije koronavirusa. Uplatitelji se mogu obratiti na e-mail kontakt Ministarstva financija: kabinet@mfin.hr u slučaju ako im je potrebna potvrda o primljenoj novčanoj donaciji.

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo financije i nadalje će izvještavati javnost o iznosu uplaćenih sredstva jednom tjedno (krajem tjedna).