Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela jesenjska kampanja "40 dana za život"

Zagreb (IKA )

U Hrvatskoj će se od 26. rujna do 4. studenoga održati deseta kampanja pro-life inicijative "40 dana za život". Obilježje jesenske kampanje "40 dana za život" ove godine je i promocija filma "40 dana...".

Najavljujući kampanju u programu Hrvatskoga katoličkog radija, Ante Čaljkušić naveo je da su sugovornici očevi i majke, sudionici pobačaja, majke koje su pred bolnice došle s odlukom da pobace, a nakon susreta s moliteljima odustale su od tog čina. Svi su hrabro govorili. Neki i 40 godina nose ranu pobačaja te svjedoče o učinkovitosti inicijative “40 dana za život” koja im je pomogla suočiti se s tim činom. U filmu svjedoče i molitelji pred bolnicama.

Premijera filma “40 dana za život” bit će 20. listopada istodobno u 29 gradova u kojima se održava molitveno bdjenje. Zagrebačka premijera najavljena je toga dana u Cineplexx-u na Slavonskoji aveniji u 20 sati.

Inicijativa „40 dana za život“ oblikovana je prema Svetom pismu i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, za iscjeljenje žena koje su pobacile, za obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču. Djeluju i kroz duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete. Inicijativa je razvila program “Oprostom oslobođene” kroz koji radi sa ženama koje su pobacile, te u sebi nose rane te traume. U pripremi je takav program i za muškarce. Upravo je liječenje rana nakon pobačaja obuhvaćeno ovogodišnjim geslom “Njegove nas rane iscijeliše”.

HKR za život 🙂

Geplaatst door Hrvatski katolički radio op Maandag 24 september 2018

Inicijativa je u Hrvatskoj pokrenuta 2014. godine. Za ovu jesen predviđena je molitva u 29 hrvatskih gradova na 31 lokaciji.