Budi dio naše mreže
Izbornik

Kanonski pohod u Župi Dobrog Pastira u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić posjetio je u ponedjeljak 30. siječnja Župu Dobroga Pastira u Đakovu u pratnji konvizitatora i kancelara Nadbiskupske kurije preč. Drage Markovića.

Biskup Ćurić došao je vidjeti i pobliže se upoznati s radom Župe te dati duhovnu potporu župljanima i župniku vlč. Iliji Doganu.

Kanonski pohod započeo je zajedničkom molitvom u župnoj crkvi, nakon čega su se uputili u filijalu Pisak. Ondje su imali posjet Područnoj školi te susret i molitvu s okupljenim vjernicima u filijalnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Po završetku posjeta filijali Pisak, pomoćni biskup Ćurić susreo se sa župnikom, đakonom Antonijom Ihazom i pastoralnim suradnikom dr. Pavlom Mikulčićem te je pregledao župnu administraciju.

Potom su uslijedili poslijepodnevni susreti sa župljanima. Biskup Ćurić se prvo susreo s domaćicom župne kuće Anom Vargić, domarom Tomislavom Lučićem i sakristankom Marinom Miloš, nakon čega su članovi župnoga Caritasa predstavili svoj rad i djelovanje.

Biskup Ćurić iskazao je veliku radost vidjevši odaziv vjeroučitelja i animatora župnih kateheza. U obraćanju je naglasio značaj njihova rada i odgoja djece. Također je potaknuo okupljene da preko djece trebaju katehizirati te odgajati roditelje djece s kojima rade.

Nakon održanih susreta s članovima Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća, na kojima se biskup Ćurić upoznao s detaljnim pastoralnim i ekonomskim djelovanjem i stanjem Župe, uslijedio je susret s predstavnicima mješovitog zbora, zbora mladih, ministranata, čitača, s izvanrednim djeliteljima pričesti i predstavnicima molitvenih zajednica. Svi prisutni imali su kratko predstavljanje, a biskup Ćurić im je uputio riječi podrške i poticaja te iznio nekoliko misli o značaju liturgijskog sudjelovanja i veličanja Božje slave.

Vizitacija je zaključena misnim slavljem kojega je predvodio pomoćni biskup Ćurić u koncelebraciji konvizitatora Markovića, župnika Dogana, pastoralnog suradnika Mikulčića i đakona Ihaza. Okupljenim vjernicima biskup Ćurić uputio je pastirsku riječ u kojoj je pozvao na izravnije življenje kršćanskog života riječima sv. Ivana Zlatoustog: „Ako želiš da netko postane kršćanin, daj mu da godinu dana živi u tvojoj kući.“