Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bassetti negativan na koronavirus

Rim (IKA)

Kardinal Gualtiero Bassetti, nadbiskup Perugie-Città della Pieve i predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI), negativan je na koronavirus, objavila je 3. siječnja agencija SIR.

Predsjednik Talijanske BK od Božića je bio u izolaciji u svom stanu u nadbiskupiji Perugia-Città della Pieve. “Pandemija – izjavio je kardinal nakon rezultata posljednjeg teksta – ne pokazuje znakove kraja i ovih dana broj zaraženih, nažalost, nastavlja rasti. To je nesumnjivo velika kušnja za sve.” Kardinal Bassetti je u mislima “prije svega s mladim ljudima koji su teško proživjeli ovo razdoblje; sa svim obiteljima koje jedva spajaju kraj s krajem, a sada dodatno opterećenima povećanim troškovima za struju i grijanje”. Kardinal, na kraju, upućuje poseban pozdrav bolesnima, starima i usamljenima, napuštenima, beskućnicima i onima koji se osjećaju odbačenima od društva.

Tiskovni ured Talijanske biskupske konferencije izvijestio je da je test za Sars-CoV-2 kojem se kardinal Bassetti podvrgao na Božić bio ponovno pozitivan, nakon što je prije godinu dana bio hospitaliziran zbog covida-19, no ovaj puta nije imao nikakvih simptoma.