Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić iz Vatikana: „Kult blaženog Alojzija sve više raste, to svi jako dobro osjećamo, a interes je i u općoj Crkvi"

Rim / Vatikan (IKA )

Kardinal Josip Bozanić na marginama Ad limina apostolorum - pohoda svih biskupa Crkve u Hrvatskoj Svetom Ocu i vatikanskim kongregacijama koji završava u subotu 17. studenoga, dao je intervju Hrvatskoj katoličkoj mreži u kojem se osvrnuo na aktualna pitanja koja su dominirala na susretima i razgovorima u Vatikanu.

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić osvrnuo se na završetak kauze za proglašenjem svetim blaženog Alojzija Stepinca.

„Svetoj Stolici pripada odluka kad će nekoga proglasiti blaženim i svetim nakon svih ispitivanja. U ovom slučaju je sigurno Sveta Stolica jako s jedne strane otvorena da stvar završi, a s druge strane možemo reći da smo svjedoci kod nas u Hrvatskoj u svim biskupijama kako kult blaženog Alojzija sve više raste, tako da Božja providnost nas vodi svojim putem. Papa je toliko puta naglašavao i naglašava, papa Franjo, kako je on uvjeren u svetost blaženog Alojzija i zato Bog nas vodi jednim putem (…)  i duboko vjerujemo da ćemo se iznenaditi daru koji ćemo još na tom putu dobiti, a i ovo što se događa još više pojačava kult blaženog Alojzija Stepinca to svi jako dobro osjećamo i u Hrvatskoj, a interes je i u općoj Crkvi.”

Cijeli intervju s kardinalom Bozanićem koji je snimio novinar Slavko Antunović možete poslušati na Hrvatskom katoličkom radiju sutra, u subotu 17. studenoga nakon Dnevnika HKR-a u 17.15 sati te u nedjelju 18. studenoga nakon Vijesti u 8.05 sati. Intervju će u cijelosti objaviti i Informativna katolička agencija.