Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić primio mons. Shomalija

Zagreb (IKA/TU)

Umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u nedjelju 17. rujna 2023. jeruzalemskog pomoćnog biskupa Williama Shomalija, vikara Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata za Jeruzalem i Palestinu.

Mons. Shomali u Hrvatsku je došao prigodom slavlja oviteženja vitezova i dama Viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskog Hrvatske magistralne delegacije, kao delegat jeruzalemskog latinskog patrijarha mons. Pierbattiste Pizzaballe kojega će papa Franjo 30. rujna uvrstiti među kardinale Svete rimske Crkve.

Mons. Shomali sudjelovao je na slavlju koje je kardinal Josip Bozanić predvodio u nedjelju u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici i na kojem je u Viteški red Svetoga groba jeruzalemskog primio osam novih vitezova, četiri dame i dva svećenika.

U srdačnom razgovoru, jeruzalemski pomoćni biskup podijelio je s kardinalom iskustvo života Crkve u Svetoj Zemlji, kao i prilike u kojima žive kršćani i pripadnici drugih vjera u Isusovoj domovini. Mons. Shomali izrazio je i posebnu radost što je u Mariji Bistrici doživio živu vjeru hrvatskih katolika, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.