Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić susreo se sa štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak 5. prosinca 2022. godine sa štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu.

Štićenici su stigli u pratnji predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatka Korena, ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelene Lončar, voditeljice Kuće Ivane Vincek Kovačić te odgojitelja.

Na početku susreta s. Jelena Lončar zahvalila je kardinalu Bozaniću na njegovoj molitvi i podršci radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Istaknula je kako je bilo teško izabrati one koji će doći jer su se svi htjeli susresti s kardinalom. S. Jelena naglasila je kako se svi koji su uključeni u brigu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi o njima nastoje predano skrbiti kako bi im pružili ljubav i pažnju koja im nedostaje.

Voditeljica Vincek Kovačić zahvalila je kardinalu Bozaniću što je u listopadu prisustvovao proslavi 50. obljetnici rada Kuće sv. Franje. Naglasila je kako je djeci i djelatnicima taj susret ostao u lijepom sjećanju. Štićenici Kuće darovali su kardinalu prigodne poklone koje su sami izradili.

Zagrebački nadbiskup zahvalio je na darovima, a potom ih je upoznao s likom bl. Alojzija Stepinca rekavši kako nam on služi kao primjer kako se možemo Bogu svidjeti. Uoči blagdana omiljenog dječjeg sveca sv. Nikole biskupa, kardinal Bozanić je djeci darovao krunice i slatkiše, na čemu su mu zahvalili i pozvali ga da ih ponovno posjeti u Vugrovcu.