Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić uputio čestitku papi Franji u prigodi 50. obljetnice njegova svećeničkog ređenja

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 9. prosinca čestitku papi Franji prigodom 50. obljetnice njegova svećeničkog ređenja, poručivši da je „svjedočanstvo njegova neumornog i velikodušnog darivanja, u radosnom i zadivljujuće poniznom odgovoru na milost primljenog Božjeg poziva, dar za čitavu Crkvu“.

„Sveti Oče,

Prigodom 50. obljetnice Vašeg svećeničkog ređenja, 13. prosinca 2019. godine, dopustite mi da Vam uputim najsrdačniju čestitku. Mojim čestitkama pridružuje se čitava Crkva zagrebačka: pomoćni biskupi, svećenici, redovnici i redovnice te sav Božji narod.

Sveti Oče, za dar Vašeg svećeništva uzdižemo hvalu Bogu Ocu. Svjedočanstvo Vašeg neumornog i velikodušnog darivanja, u radosnom i zadivljujuće poniznom odgovoru na milost primljenog Božjeg poziva, dar je za čitavu Crkvu.

Spominjući se trajno u svojim molitvama Vaše cijenjene Osobe, molim za Vas i za Vašu dragocjenu službu majčinski zagovor Presvete Bogorodice Marije i svjetlo Duha Svetog, te Vam želim obilje milosti potrebnih za očinsku brigu u upravljanju Crkvom Kristovom.

Ponizno moleći Vaš apostolski blagoslov za Crkvu, koja je povjerena mojoj pastoralnoj brizi, ostajem sinovskom ljubavlju Vašoj Svetosti najodaniji u Gospodinu“, napisao je u čestitki kardinal Bozanić.