Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Krajewski neozlijeđen nakon napada u Ukrajini

Zaporižja (IKA)

Izaslanik pape Franje prefekt Dikasterija za službu milosrđa kardinal Konrad Krajewski i njegova pratnja ostali su neozlijeđeni nakon što su se, dok je završavao istovar humanitarne pomoći u blizini Zaporižje u Ukrajini, u subotu 17. rujna 2022., našli pod vatrom iz lakog oružja te su nastavili pružati pomoć, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Krajewski je četvrti put u Ukrajini od početak ruske invazije i eskalacije rata. Boravi u toj istočnoeuropskoj zemlji da bi dostavio humanitarnu pomoć, krunice i duhovnu blizinu u ime Svetog Oca.

Kardinal poljskog podrijetla najprije je otputovao u Odesu, zatim u Zaporižju, gdje se trenutno nalazi. Putovanje bi se trebalo nastaviti posjetom Harkivu.

Kardinal Krajewski je u telefonskom razgovoru u subotu za Vatican News, objasnio i zašto smatra da je to dan vrijedan pažnje u njegovu životu.

„Danas je poseban dan jer je prošlo devet godina otkako me je Sveti Otac izabrao za apostolskog milostinjara i na današnji sam dan zaređen za biskupa“, kazao je. Krajewski je zaređen za biskupa 17. rujna 2013. u bazilici sv. Petra na slavlju u nazočnosti pape Franje, objavio je Vatican News.