Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Krajewski Ukrajini isporučio vozilo hitne pomoći koje je donirao Papa

Lavov (IKA)

Apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski, koji je u nedjelju 27. ožujka stigao u Lavov, uručio je vozilo koje je darovao i blagoslovio papa Franjo. Vozilo je namijenjeno Regionalnom centru za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta, objavio je u utorak 29. ožujka Vatican News.

Kardinal Krajewski je, po odredbi pape Franje, dovezao u Lavov vozilo hitne pomoći opremljeno svom medicinskom opremom, vozeći na putu dugom oko dvije tisuće kilometara. Znak je to blizine, potpore i pomoći stanovništvu koje proživljava patnju zbog rata u Ukrajini. Ukrajinske vlasti, koje su posljednjih tjedana primile 250 tisuća prognanika iz ratnih područja, primile su taj Papin dar, vozilo hitne pomoći koje je on blagoslovio u Vatikanu.

„Čast mi je predati u ime Svetoga Oca poseban dar, vozilo hitne pomoći koje je simbol, jer se koristi za spašavanje života. Papa uvijek postavlja mostove, donosi mir, stoga je ovo vozilo upravo za ljude koji pate, ali ono predstavlja i zagrljaj Svetoga Oca“, istaknuo je kardinal Krajewski, rekavši da Sveti Otac na taj način govori: „S vama sam, trpim s vama te tražim i usrdno molim mir za tu zemlju koja je u velikim teškoćama“.

„Vozilo sam već predao prefektu Lavova i on mi je zahvalio. Zahvalio je Svetom Ocu i rekao da je vozilo namijenjeno pedijatrijskoj bolnici upravo za spašavanje djece koja dolaze iz rata“, nadoda je kardinal Krajewski.

Papin će dar koristiti Regionalnom centru za zdravlje majke i djeteta. Jedan od predstavnika ukrajinskih vlasti rekao je da je to za njih važan dar jer se broj izbjeglica na tom području znatno povećao. „Hvala, kardinale Krajewski! Zahvaljujemo papi Franji za njegove molitve, za sjećanje na Ukrajinu; to nam daje snagu! Želimo da naša sljedeća generacija ne vidi rat i da bude zdrava.“

Krajem prijepodneva Papin se djelitelj milostinje zadržao u molitvi u katedrali u Lavovu. To je njegov drugi dolazak u Ukrajinu kako bi donio Papinu potporu. Od 6. do 12. ožujka je otišao također u Rivne, Zhovkvu i druga mjesta kako bi u ime pape Franje pružio pomoć, potporu i nadu, objavio je Vatican News.