Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Luis Pascual Dri: Franjin posjet bio bi dobar za Argentinu

Buenos Aires (IKA)

Dugogodišnji ispovjednik pape Franje kardinal Luis Pascual Dri nada se njegovom posjetu rodnoj Argentini, izvijestila je 16. veljače 2024. KNA.

„Mislim da bi Argentini učinio puno dobra“, rekao je 96-godišnji kardinal iz Buenos Airesa o mogućem Papinom apostolskom putovanju.

„Dosta smo podijeljeni u politici, pa i u Crkvi. Nije sve ružičasto. Pa ako Papa jednog dana donese riječ, nadu, mogao bi reći: Oprost je kisik koji pročišćava zrak zagađen mržnjom.“, kazao je kardinal Dri.

Nedavno je bilo sve više naznaka o mogućem Papinom putovanju u Argentinu ove godine. Nakon napetosti tijekom izborne kampanje, raspoloženje između novog predsjednika Argentine Javiera Mileija i pape Franje se smirilo. Predsjednik je pri posjetu Vatikanu pozvao Svetog Oca da posjeti tu južnoameričku državu koju je pogodila financijska i gospodarska kriza.

Sam Papa također je nekoliko puta govorio o mogućem posjetu domovini. Još nema službenih planova za takvo putovanje.

Kardinal Dri od 2000. godine, među ostalim i kao traženi ispovjednik, radi u marijanskom svetištu Naše Gospe od Pompeja u Buenos Airesu, gdje i danas ispovijeda. Kapucinskog svećenika u argentinskim medijima nazivali su „Papinim ispovjednikom“ zbog njegovog poznanstva s kardinalom Jorgeom Mariom Bergogliom, kojemu je bio ispovjednik, sadašnjim Papom, izvijestila je KNA.