Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Parolin Božić slavi u Iraku

Bagdad (IKA)

Kaldejski katolički patrijarh kardinal Louis Raphael Sako 24. prosinca prvi će put slaviti polnoćku zajedno s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom.

U sklopu posjeta Iraku do 28. prosinca kardinal Parolin pohodit će i grad Erbil na sjeveru zemlje, sjedište autonomne kurdske regionalne vlade, kao i mala kršćanska mjesta u dolini Ninive. Promatrači ocjenjuju da je Parolinov dolazak povezan s pripremama za mogući Papin posjet, priopćila je u nedjelju 23. prosinca zaklada Pro Oriente, prenosi Kathpress.

Kardinal Parolin u Bagdadu će se prvo susresti s predstavnicima vlasti i Crkve, zatim na Badnjak u 20.30 sati slaviti polnoćku s patrijarhom u katedrali Sv. Josipa u okrugu Qarrada. U Bagdadu će posjetiti i sirskokatoličku katedralu Marije Pomoćnice u kojoj su mnogi stradali u terorističkom napadu godine 2010.

U božićnoj poruci kardinal Sako ponovno je istaknuo značenje jedinstva za Irak kao i molitve i sudioništva u životu zajednice za iračke kršćane. Oni su pozvani biti u službi mira i ljubavi prema bližnjemu. U narodu koji je donedavno prošao ratove, nasilje, džihadističke prijetnje, političke nestabilnost i mukotrpno kreće putem demokratizacije, vrednota „jedinstva“ građana različite etničke i vjerske pripadnosti temelj su izgradnje njegove budućnosti, poručio je patrijarh Sako.

Ključne riječi:
Božić Irak Parolin