Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić čestitao Božić i 50. obljetnicu svećeništva papi Franji

Sarajevo (IKA)

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je 12. prosinca božićnu čestitku papi Franji, ujedno mu čestitavši zlatni svećenički jubilej.

„Sveti Oče! U ovoj čestitki za Božić želim Vam iznijeti nekoliko stvari. U prvom redu iskreno zahvaljujem na onom lijepom pismu svećenicima od 4. kolovoza 2019. Tim pismom ohrabrili ste svećenike nakon nemilih napada zbog skandala iz naših redova. Previše se pričalo samo o skandalima, a zaboravili smo one koji na terenu izgaraju za Kraljevstvo Božje. Ovo pismo ohrabruje. Hvala Vam, Sveti Oče!

Koristim priliku čestitati vam zlatni jubilej svećeništva te zajedno s Vama zahvaljujem Bogu za sve milosti koje je dijelio po Vašoj svećeničkoj službi i posvećenju.

Znam da ćete dobiti brojne čestitke za Božić, pa neka se pridruži i ova čestitka iz ‘raspete Crkve’ u Bosni i Hercegovini. Zato uime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica, svih duhovnih zvanja i njihovih kandidata, a posebno uime našeg vjernog puka upućujem najsrdačnije čestitke za Božić. Neka Vam Mali Isus bude utjeha, izvor snage i prosvjetljenje kao i radost vjere u svagdašnjici. U novoj godini 2020. neka Vas prati Božji blagoslov u dobru zdravlju i u modrom vodstvu ‘Petrove lađe’. Jamčim uime svih njih, a posebno u svoje ime molitve i izraze zajedništva u Gospodinu, moleći Vaš apostolski blagoslov!“, napisao je kardinal Puljić u svojoj božićnoj čestitki papi Franji.