Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku u povodu svetkovine Božića vjernicima koji ga prema julijanskom kalednaru proslavljaju 7. siječnja.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

„Primio sam vašu ljubaznu Božićnu čestitku s lijepim željama i porukom, kako za Božić tako i za Novu godinu 2021. nama katolicima. Hvala Vam na tim željama i čestitki. Kako uskoro isto Otajstvo Božića slavite zato uzvraćam čestitku za Božić sa željama da to slavlje donese radost i mir u srca ljudi i obitelji te među narodima.

Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama.

Vama osobno, kao svim vjernicima, svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju Božićnu čestitku drevnim riječima: Mir Božji – Hristos se rodi! Zaista se rodi!

U novoj 2021. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i Božji blagoslov. Uz iskrenu čestitku upućujem i najiskrenije pozdrave u Gospodinu!“

Kardinal je čestitku poslao metropolitu SPC dabrobosanskom Hrizostomu, bihaćko-petrovačkom episkopu Sergiju, zvorničko-tuzlanskom episkopu Fotiju, zahumsko-hercegovačkom vladiki Dimitriju te dekanu Pravoslavnoga bogoslovskog fakulteta u Foči protojereju-stavroforu Vladislavu Topaloviću, prenosi mrežna stranica Vrhbosanske nadbiskupije.