Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić čestitao Ramazanski bajram

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je u četvrtak, 21. svibnja u povodu Ramazanskog bajrama čestitku reis-ul-ulemi Huseinu Kavazoviću.

„Povodom Ramazanskog Bajrama, Vama osobno kao i cijeloj Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke. Nakon Ramazanskog posta, proslava Bajrama za vas muslimane je radost u vjeri, obnavljajući svoju vjernost Bogu i njegovim Zakonima.

Zato se obraćam u osobno ime kao i u ime vjernika katolika u ovoj zemlji, te želim i od Boga molim, da nas život vjere osposobi na izgradnju mira, zajedničkog poštivanja i razumijevanja, te nastojanja oko suradnje za opće dobro svih naroda i svake osobe u ovoj Bosni i Hercegovini.

U ovim vremenima, kada se tako malo vrednuje ono što je duhovno kao i moralne vrijednosti, živo se nadam da će naša suradnja i zajednička nastojanja unijeti u ovo društvo vrednote duha i srca, te ga tako iznutra pokušavati ozdravljati.

Dok Vam želim od Boga dobro zdravlje i radosnu vjeru te dobro međusobno razumijevanje iskreno Vas pozdravljam“, napisao je u čestitki kardinal Puljić, a prenio portal Katoličkog tjednika Nedjelja.ba.