Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić se dobro oporavljavaju

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić, koji su zbog zaraze koronavirusom u četvrtak 3. prosinca hospitalizirani u sarajevskoj Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, oporavljaju se dobro, prenio je portal Nedjelja.ba.

Informacije o zdravstvenom stanju dvojice vrhbosanskih nadbiskupa za Katolički tjednik dali su oni sami.

„Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje skrbi za nas“, rekao je kardinal Puljić, a slično se izrazio i nadbiskup Vukšić koji je istaknuo kako nema nikakvih tegoba i da je Bogu zahvalan za „ovu kušnju“. Spomenuo je da vrijeme u bolnici, uz redovite bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli.

Također, obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost. Preporučili su i dalje u molitve vjernika, ne samo sebe nego i sve oboljele od koronavirusa i sve medicinske djelatnike.

Zbog nepredvidljivosti djelovanja virusa covid-19 teško je prognozirati kada će kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić biti otpušteni iz bolnice, ali će o svemu javnost biti blagovremeno obaviještena, ističe se u izvješću na portalu Nedjelja.ba od 4. prosinca.