Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić izrazio sućut biskupu Stojanovu

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je 26. kolovoza riječi sućuti skopskom biskupu i strumičko-skopskom eparhu u Sjevernoj Makedoniji Kiri Stojanovu u povodu smrti njegove majke Velike Stojanove.

U prigodnoj poruci kardinal Puljić najprije je bližoj i daljnjoj rodbini biskupa Stojanova, u svoje ime i uime Vrhbosanske nadbiskupije izrazio kršćansku sućut. „Ujedinjujem se s Vama u molitvi za njezinu dušu te ujedno Bogu zahvaljujemo za njezin život. Bila je majka koja je Bogu, Crkvi i narodu prihvatila od Boga živote i donijela ih na svijet. Kao majka bila je prva učiteljica vjere, ali i duhovnih zvanja. Nakon ovozemaljskog života prošavši tolike križeve, živo se nadamo da je svoje čistilište obavila na zemlji te žarko molimo da je milosrdni Bog zagrli svojom božanskom ljubavlju i obasja svojim vječnim svjetlom“, poručio je vrhbosanski nadbiskup te dodao: „Vama živima, ožalošćenima želim utjehu vjere koja je utemeljena na Kristovom uskrsnuću, koji nam jamči život vječni i uskrsnuće mrtvih“.

Velika Stojanov umrla je 25. kolovoza, a ukopni obredi će biti 26. kolovoza u 11 sati u Župi sv. Ilije Proroka u Radovu (kod Strumice). Tijekom života u braku sa suprugom Ilijom rodila je petero djece od kojih je jedan sin biskup, drugi svećenik, a dvije kćerke su časne sestre.