Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić pozvao na molitvu za ozdravljenje javnoga mnijenja

Sarajevo (IKA/KTA )

U župnoj crkvi Sv. Luke evanđeliste u sarajevskom naselju Alipašino polje vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je misu zadušnicu za ubijenoga policajca Davora Vujnovića, pokopanog 29. listopada. Koncelebrirala su sedmorica svećenika, uglavnom nekadašnjih župnika i župnih vikara u toj župi, koji su i osobno poznavali pokojnika.

 

Na misi se okupio i zbor Shalom čiji je nekoć član bio i ubijeni policajac dok je još kao mladić aktivno sudjelovao u životu ovdašnje župne zajednice, prenosi portal nedjelja.ba. Rodbinu, prijatelje, policajce i ostale vjernike na početku je pozdravio župnik Željko Vlajić, pozvavši sve na molitvu za pokojnika.

Kardinal Puljić u propovijedi najprije je ukazao na važnost kršćanske blizine s ožalošćenima, istaknuvši kako „ne možemo ukloniti tugu niti vratiti što se dogodilo, ali možemo biti utjeha i ohrabrenje”. Upozorio je kako je ubojstvo policajaca „đavolsko djelo”, ali i odraz bolesti koja je zahvatila društvo. Stoga je pozvao i na molitvu za ozdravljenje javnoga mnijenja. „Molimo zato i za sve one koji su zatrovani zloćom da ih Bog okrene s puta zla”, potaknuo je kardinal Puljić. Naglasio je kako u trenucima kao što je ovaj ljudska riječ nema snagu, nego ju treba tražiti u Riječi Božjoj. „Smrt nema zadnju riječ, a i sveti pisac nas podsjeća da će svatko od nas Bogu dati račun. Zato molimo za hrabru vjeru da unatoč svemu ne izgubimo iz vida život vječni i plod Kristova uskrsnuća od mrtvih”, poručio je kardinal Puljić te dodao: „Ako ljudski sud i ne sudi pravedno Božji će to sigurno biti i njemu nitko neće umaći.”

Nakon popričesne molitve, uime bivših župnika i župnih vikara koji su djelovali u toj župi, nazočnima se obratio i izrazio sućut župnik u Novom Travniku Anto Ledić,. Uz ostalo, spomenuo je da je pokojni Davor bio član zbora Shalom, što znači „mir” te je u službi mira položio i svoj život. „Dao je svoj život kao član mira i zato smo na njega ponosni. U isto vrijeme s vama, obitelji, ne dijelimo sućut nego zajedno nosimo tugu i ponos… Davora nitko ne može ubiti, jer dok postoji i jedna osoba koja ga je poznavala i iskusila njegovu dobrotu, on će biti živ”, poručio je vlč. Ledić, poželjevši da država pred lice pravde izvede odgovorne za ubojstvo policajaca Davora Vujnovića i Adisa Šehovića.