Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadusnica

Misa za dvanaest redarstvenika ubijenih u Borovu Selu

O 30. obljetnici mučki, iz zasjede, u Borovu Selu ubijenih dvanaestorice hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, misu zadušnicu u nedjelju 2. svibnja u točno u podne u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je biskupski vikar za MUP i policijski kapelan Policijske akademije fra Frane Musić, OFM.

Zadušnica na 50. obljetnicu smrti osječkoga župnika Emila Mayera

Sadašnji i bivši župljani, ministranti i pjevači Župe sv. Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi okupili su se u srijedu, 22. srpnja u župnoj crkvi na večernjoj misi u povodu 50. obljetnice smrti tvrđavskog župnika dr. Emila Mayera (22. 6. 1904.-22. 7. 1970.), začasnog kanonika, dekana i rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu (1960.-1968.).

Spomen maestra Kranjčevića u Križevcima

Misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Ane u Križevcima uz pratnju HPD-a "Kalnik" i križevačkoga Katedralnog zbora Križevčani su se 1. srpnja oprostili od maestra Vladimira Kranjčevića.

Misa zadušnica za jaskanskog župnika i dekana Stjepana Rožankovića

Veliki broj svećenika i vjernika okupio se u četvrtak, 25. lipnja na misi zadušnici za jaskanskog župnika i dekana preč. Stjepana Rožankovića, koji je umro prije tri mjeseca, a zbog pandemije koronavirusa njegovi ga vjernici nisu mogli ispratiti na posljednji počinak. Misu zadušnicu u dvorištu župne crkve Svetog Nikola biskupa u Jastrebarskom predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Deseta obljetnica smrti nadbiskupa Prenđe

Na desetu obljetnicu smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe, u subotu 25. siječnja, misu zadušnicu u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Misa zadušnica za s. Imakulatu Malinku

Propovijed fra Ante Crnčevića, pročelnika Instituta za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, crkva Sv. Leopolda Mandića, Zagreb, 27. kolovoza 2019.

Misa za pokojne branitelje Koraćanske bojne i članove HKUD-a

U trodnevnici vjersko-kulturne manifestacije Dani Velike Gospe, koja se ove godine održava pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“, tradicionalno je u utorak 13. kolovoza služena misa zadušnica za sve poginule i umrle branitelje Koraćanske bojne u Domovinskom ratu kao i za sve pokojne članove HKUD „Tamburica Koraće“.

1 2 3