Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadusnica

Obilježena 50. obljetnica smrti povjesničara i konzervatora Lukše Beritića

U povodu 50. obljetnice smrti dubrovačkoga povjesničara, konzervatora te utemeljitelja i prvoga predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Lukše Beritića (1889.-1969.) u subotu 23. ožujka dubrovački  biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s rektorom Zborne crkve Sv. Vlaha mons. Tomom Lučićem služio je misu zadušnicu u drevnoj crkvi Gospe od Milosti na Dančama u Dubrovniku.

Spomen obljetnice smrti zavaljskog župnika Mile Ivančića

U župi sv. Franje Asiškog u Zavalju kod Bihaća na obroncima Plješivice, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije izvan Republike Hrvatske, slavljena je 8. veljače misa zadušnica na šestu obljetnicu tragične smrti zavaljskog župnika Mile Ivančića.

Ispraćaj tijela pokojnog fra Leona Kikića

U samostanskoj crkvi Sv. Pavla pri Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, u nedjelju 20. siječnja služena je misa za iznenada preminuloga profesora fra Leona Kikića te je njegovo tijelo ispraćeno u rodni tuzlanski kraj.

Misa zadušnica za biskupa Pavla Žanića

Spomen slavlje za svoga prethodnika, koji je preminuo na taj dan 2000. godine u Splitu, predvodio je 11. siječnja u mostarskoj katedrali biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić.

Obljetnica mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara

Misu zadušnicu u povodu 28. obljetnice mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara, župnika sisačke župe Pohoda BDM, predvodio je u petak 9. studenoga u istoimenoj crkvi na sisačkom Viktorovcu biskup Vlado Košić.

1 2