Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadusnica

Misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Iliju Miškića

Fra Ilija Miškić, član Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, koji je preminuo 16. svibnja u Zagrebu, u 69. godini života, 44. redovništva i 42. svećeništva, ukopan je u ponedjeljak 23. svibnja na Gradskom groblju u Vinkovcima.

Spomen na mons. Matiju Stepinca

U župnoj crkvi Sv. Petra, ap. u Zagrebu u srijedu 16. veljače na večernjoj misi vjernici su se posebno spomenuli 11. obljetnice smrti dugogodišnjeg župnika mons. Matije Stepinca.

Misa zadušnica za branitelje Otoka Ivanić

Misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Otoka Ivanić predvodio je u subotu 30. listopada u crkvi Sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu sisački biskup Vlado Košić.

Misa za dvanaest redarstvenika ubijenih u Borovu Selu

O 30. obljetnici mučki, iz zasjede, u Borovu Selu ubijenih dvanaestorice hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, misu zadušnicu u nedjelju 2. svibnja u točno u podne u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je biskupski vikar za MUP i policijski kapelan Policijske akademije fra Frane Musić, OFM.

Spomen maestra Kranjčevića u Križevcima

Misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Ane u Križevcima uz pratnju HPD-a "Kalnik" i križevačkoga Katedralnog zbora Križevčani su se 1. srpnja oprostili od maestra Vladimira Kranjčevića.

Misa zadušnica za jaskanskog župnika i dekana Stjepana Rožankovića

Veliki broj svećenika i vjernika okupio se u četvrtak, 25. lipnja na misi zadušnici za jaskanskog župnika i dekana preč. Stjepana Rožankovića, koji je umro prije tri mjeseca, a zbog pandemije koronavirusa njegovi ga vjernici nisu mogli ispratiti na posljednji počinak. Misu zadušnicu u dvorištu župne crkve Svetog Nikola biskupa u Jastrebarskom predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

1 2 3