Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić predvodio misu na blagdan sv. Antuna u Vinjanima

Vinjani (IKA)

Već od ranih jutarnjih sati kolone hodočasnika iz cijele Imotske krajine i Hercegovine pristizale su u vinjansko svetište 13. lipnja na proslavu blagdana sv. Antuna Padovanskog, gdje je središnje misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić.

Prvu misu u 5 sati predvodio je fra Zoran Kutleša, gvardijan i župnik u Imotskom. Misa je služena je u Vrtu svetog Ante. Pjevanje je predvodio župni zbor.

Središnje misno slavlje s procesijom oko groblja u 10:30 predvodio je vrhbosanski umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji s imotskim gvardijanom fra Zoranom Kutlešom i vinjanskim župnikom fra Josipom Sušićem.

Kardinal je vinjansku visoravan nazvao mjestom preobraženja, mjestom gdje mnoštvo vjernika dolazi tom svecu tražiti milost, tražiti izgubljeno. „Bog nas je sve stvorio sebi slične, dao nam savjest da razmišljamo, prosudimo, razlučimo i odlučimo što je dobro a što zlo. Čovječanstvo brzo napreduje u tehničkom smislu što je čovjeka otuđilo od čovjeka, od obitelji, ali ne smijemo dozvoliti da nas otuđi od Boga. Čuvajmo svoju lijepu korjenitost, vratimo se na put Božji, svjedočimo vjeru poput sv. Ante te odgajajmo djecu za čistoću na što nas upućuje bijeli ljiljan u njegovoj ruci”.

Na „dječjoj misi” i procesiju u 18 sati predvodio je gorički svećenik fra Goran Ćorluka. Zbor mladih Župe Vinjani predvodio je pjevanje. Nakon mise obavljen je blagoslov djece, trudnica i ljiljana.