Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić primio mađarskoga državnog tajnika

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u svojoj rezidenciji u četvrtak 27. svibnja u radni posjet državnog tajnika Vlade Mađarske Azbeja Tristana, odgovornog za program „Hungary helps“, objavila je Nedjelja.

Uz kardinala Puljića sastanku su nazočili vrhbosanski nadbiskup koadjutor i vojni apostolski upravitelj u BiH Tomo Vukšić i generalni vikar mons. Slađan Ćosić. U mađarskoj delegaciji bili su veleposlanik Mađarske u BiH Krisztián Pósa, šef sektora András Kóré, asistent državnog tajnika Hanna Zoé Dósa, zamjenica veleposlanika Mađarske u BiH Ágnes Angyal i ekonomski savjetnik Veleposlanstva Mađarske u BiH Dusko Karagics.

Prilikom svoga posjeta BiH, državni tajnik Tristan izrazio je želju za susretom i s vrhbosanskim kardinalom. Zanimao se za stanje i uvjete života u BiH, a posebno stanje katolika, kao i o odnosu između različitih vjerskih zajednica, te je predstavio zalaganje i načine djelovanja Mađarske na području podupiranja ugroženih.

Kardinal Puljić mu je zahvalio za interes koji pokazuje mađarska Vlada za situaciju u BiH te je istaknuo kako je to jedina država, uz Hrvatsku, koja je prepoznala i poduprla crkvene projekte u BiH, izvijestila je Nedjelja.