Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanski-nadbiskup-kardinal-vinko-puljic

U Bariju se održava susret „Sredozemlje – granica mira“

U talijanskom gradu Bariju u srijedu 19. veljače u popodnevnim satima započinje susret pod geslom „Sredozemlje – granica mira“ u organizaciji Talijanske biskupske konferencije. Posljednjega dana skupa u nedjelju 23. veljače sudionicima će se pridružiti i papa Franjo koji će u prijepodnevnim satima predsjedati središnjim misnim slavljem skupa.

Misa zadušnica i sprovod pokojnog vrhbosanskog svećenika Mije Nikolića

Misom zadušnicom, koju je u bogoslovnoj Crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu 16. listopada u zajedništvu s pomoćnim biskupom vrhbosanskim mons. Perom Sudarom, predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, od pokojnog svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mije Nikolića oprostila se njegova rodbina, šezdesetak kolega svećenika, među kojima i pokojnikov rođeni brat o. Pero, te veći broj časnih sestara, bogoslova i drugih vjernika, izvještava Katolička tiskovna agencija.

Kardinal Puljić: 'Došli smo ovdje naći utjehu, učvrstiti vjeru'

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije hodočastili su četrnaesti put, u subotu 12. listopada, u Nacionalno marijansko svetište Majke Božje bistričke gdje je pred nekoliko tisuća vjernika, zavjetno slavlje na otvorenom, u suslavlju s banjolučkim biskupom mons. Franjom Komaricom, pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom te nekoliko desetaka svećenika, predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Kardinal Puljić: Čim se mi pojavimo u svom svećeničkom znaku u društvu, mi smo proroci, upućujemo na nešto što je vječno

Prijepodnevni dio programa Teološko-pastoralnog tjedna u Zagrebu završen je 22. siječnja misnim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. U propovijedi se osvrnuo na sv. Vinka, đakona i mučenika kojeg Crkva danas slavi, ali i na temu proroštva. Kardinal je govorio o hrabrosti svjedočenja istine s ljubavlju, te istaknuo važnost strpljivosti.