Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanski-nadbiskup-kardinal-vinko-puljic

Susret kardinala Vinka Puljića i Valentina Inzka

U poslijepodnevnim satima, 16. rujna u prostorijama nadbiskupske rezidencije u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić susreo se s visokim predstavnikom Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom, objavila je Nedjelja.

Pozdravni govor kardinala Vinka Puljića

Prilikom preuzimanja službe mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u ponedjeljak 14. rujna, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputio je pozdravni govor. Govor kardinala Puljića prenosimo u cijelosti posredstvom Katoličke tiskovne agencije.

Kard. Puljić predvodio slavlje zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale

Svetkovina sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i stolne crkve, 15. srpnja proslavljena je svečanom euharistijom koju je u katedrali u Banjoj Luci predslavio predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, u zajedništvu s mjesnim biskupom Franjom Komaricom, nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata Tomom Vukšićem i pomoćnim biskupom banjolučkim Markom Semrenom.

Svehrvatska posvetna molitva

U prilogu donosimo cjeloviti tekst Svehrvatske posvetne molitve, koju je na Nedjelju Božjeg milosrđa 19. travnja u sarajevskoj prvostolnici Presvetog Srca Isusova predmolio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Vrhbosanska nadbiskupija: Dodatne upute i odredbe u svezi pandemije koronavirusa

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je 18. ožujka svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije Dodatne upute i odredbe u svezi s proglašenom pandemijom koronavirusa, prenosi Katolička tiskovna informativna agencija BK BiH. Upute i odredbe prenosimo u cijelosti.

U Bariju se održava susret „Sredozemlje – granica mira“

U talijanskom gradu Bariju u srijedu 19. veljače u popodnevnim satima započinje susret pod geslom „Sredozemlje – granica mira“ u organizaciji Talijanske biskupske konferencije. Posljednjega dana skupa u nedjelju 23. veljače sudionicima će se pridružiti i papa Franjo koji će u prijepodnevnim satima predsjedati središnjim misnim slavljem skupa.

1 2