Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Rouco Varela posjetio Krašić

Krašić (IKA)

Umirovljeni madridski nadbiskup kardinal Antonio María Rouco Varela posjetio je u petak 11. veljače Župu Presvetog Trojstva u Krašiću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Po dolasku u Krašić dočekao ga je domaći župnik vlč. Ivan Vučak. U župnoj crkvi kardinal Rouco Varela slavio je misu na pretkoncilskom oltaru, na kojem je mise služio bl. Alojzije Stepinac, u zajedništvu s preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom i pročelnikom Tiskovnog ureda i vicepostulatorom za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislavom Hačkom. Kardinal Rouco Varela misu je služio na čast bl. Alojziju Stepincu na nakanu za hrvatsku i hrvatski narod. Nakon mise kardinal Rouco Varela ostao je u kratkoj molitvi ispred svetohraništa na klecalu blaženoga Alojzija Stepinca. Ispred moći blaženika kardinal je potom izmolio molitvu Anđeo Gospodnji u zajedništvu s nazočnim svećenicima: preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom, preč. Ivicom Budinšćakom, preč. Tomislavom Hačkom i vlč. Ivanom Vučakom. Uslijedio je posjet Spomen-domu bl. Alojzija Stepinca, koji je obnovljen i blagoslovljen u jesen prošle godine.
Kardinal Rouco Varela tijekom svoga posjeta Hrvatskoj obišao je zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor te je sudjelovao u svečanom misnom slavlju proslave Stepinčeva na Trgu ispred katedrale.