Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Schönborn pozvao na molitvu za žrtve terorističkoga napada u Beču

Beč (IKA)

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn u povodu simultanih terorističkih napada u ponedjeljak navečer 2. studenoga u središtu Beča poručio je da ništa ne može opravdati slijepo nasilje, izvještava Kathpress.

Kardinal Schönborn istaknuo je da u ovim dramatičnim trenucima zajedno s mnogima koji putem medija prate tragična događanja u srcu Beča moli za žrtve napada i snage sigurnosti te da se krvoproliće ne nastavi.

U izjavi za Kathpress kardinal je istaknuo da ga je duboko potreslo ono što se ove noći događa u njegovoj blizini, kazavši da ga ponovni pucnjevi u blizini sinagoge podsjećaju na napad na židovski hram godine 1981. Što god da je u pozadini današnjih atentata, jasno je da se slijepo nasilje ničim ne može opravdati, istaknuo je kardinal Schönborn.

Jake sigurnosne snage osiguravaju područje oko Švedskoga trga u središtu Beča u kojem je nešto nakon 20 sati čuli su se pucnjevi iz automatskoga oružja na najmanje šest mjesta, ubijen je jedan od napadača kao i jedan prolaznik, a petnaestoro osoba je ranjeno, među njima i policajac, sedmero teže. U trenutku napada obližnja sinagoga bila je zatvorena i nitko se u njoj nije nalazio.

Policija poziva građane da ostanu u domovima. Uoči sutrašnjega početka drugoga lockdowna u Austriji u pandemiji koronavirusa, mnogi su večer iskoristili za izlazak.