Budi dio naše mreže
Izbornik

U pucnjavi u središtu Beča nekoliko ubijenih i ozlijeđenih

Beč (IKA)

U središtu Beču je u ponedjeljak, 2. studenoga, navečer na nekoliko mjesta došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno i ozlijeđeno nekoliko osoba, prenijela je HINA.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je više napada započelo oko 20 sati na šest mjesta u središtu Beča, između ostalog, i ispred sinagoge. U njima je sudjelovalo „do deset napadača“ od kojih su neki još u bijegu. Ubijena je jedna osoba, a u sukobu s policijom ubijen je i je jedan od napadača.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehamer okarakterizirao je napade kao terorističke.

Glasnogovornik Bečkog zdravstvenog saveza Christoph Mierau rekao je za Austrijsku novinsku agenciju (APA) da je 15 osoba ozlijeđeno od čega sedam teže. Među njima je i jedan policajac.

U pucnjavi je teško ozlijeđen i jedan policajac.

Policija je građane u tom dijelu grada upozorila da ostanu kod kuće.

Predsjednik Izraelitske kulturne zajednice Oskar Deutsch je preko Twittera javio da u vrijeme napada kako u sinagogi tako i u uredu iznad sinagoge nije bilo nikoga.

„Trenutačno u našoj republici prolazimo kroz teške sate. Zahvaljujem snagama sigurnosti koji riskiraju svoje živote. Policija će odlučno djelovati protiv počinitelja gnusnog napada“, izjavio je austrijski kancelar Sebastian Kurz.