Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi detalji: Terorist u Beču htio ući u crkvu u kojoj su bili okupljeni mladi

Beč (IKA)

Naoružani napadač povezan s Islamskom državom, koji je 2. prosinca u Beču ubio nekoliko ljudi, planirao je napasti i katoličku zajednicu mladih okupljenu u crkvi Sv. Ruperta, objavila je Catholic News Agency.

U napadu za koji je odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamska država, ubijene su najmanje četiri osobe, a više od 20 ih je ozlijeđeno. Napadač je pokolj počeo oko 20 sati pokraj glavne gradske sinagoge, koja je tada bila prazna, pucajući po ljudima koji su sjedili na kavanskim i restoranskim terasama.

Kronen Zeitung izvijestio je da je napadač želio počiniti krvoproliće i u crkvi sv. Ruperta u kojoj je bila okupljena zajednica mladih. Pokušao je ući u crkvu, ali su vrata bila zaključana te ga je policija potom ubila.

Bečka nadbiskupija izvijestila je da je u crkvi bilo 17 osoba. Nakon što su čule pucnje, ugasile su svjetla i ostale sakrivene do 2:30, kada ih je policija ispratila.

Austrijski dužnosnici kažu da je napadač pravog imena Kujtim Fejzulai, 20-godišnji Austrijanac koji je prošle godine osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog pokušaja putovanja u Siriju radi pridruživanja Islamskoj državi. Prema izvještajima mjesnih medija, pušten je ranije na uvjetnu slobodu.

Austrijski dužnosnici rekli su i da će za Božić pojačati sigurnosne mjere u crkvama izvijestila je CNA.