Budi dio naše mreže
Izbornik

Katoličke ženske organizacije prakticiraju „aktivno slušanje Duha“

Vatikan (IKA)

U pripremi za drugu skupštinu Sinode o sinodalnosti u listopadu, voditeljice katoličkih ženskih organizacija zajedno organiziraju „Razgovore u Duhu“. Međunarodna Zoom radionica održat će se 23. travnja, izvijestio je 16. travnja Vatican News.

Inicijativu provodi Svjetska unija katoličkih ženskih organizacija (The World Union of Catholic Women’s Organisations – WUCWO) u suradnji sa svojim Svjetskim ženskim opservatorijem (World Women’s Observatory – WWO) i mrežom Ignatian Encounter Ministry.

„Škola sinodalnosti“ na svim kontinentima

Treba uvježbavati „aktivno slušanje Duha“, „zajedničku šutnju“ i „zajedničko razlučivanje“, stoji u priopćenju za javnost. Cilj je „provesti sinodsku metodologiju u praksu i produbiti sudjelovanje žena u sinodskoj Crkvi u poslanju“. Radionica je dio „škole sinodalnosti“ u kojoj je već formirano oko 300 „facilitatora“ („posrednika“) na pet kontinenata.

Prijave traju do 18. travnja

Na Zoom radionici 23. travnja očekuje se 1400 sudionica i sudionika iz cijelog svijeta. „Razgovori u Duhu“ odvijaju se u malim skupinama i na različitim jezicima (engleski, španjolski i francuski) i traju po sat i pol. Zainteresirani se mogu prijaviti za razgovore u 13 i 18 sati, a rok za prijavu je 18. travnja, izvijestio je Vatican News.

Ključne riječi:
Sinoda o sinodalnosti žene