Budi dio naše mreže
Izbornik

Klanjanje za svećenička i redovnička zvanja u riječkoj katedrali

Rijeka (IKA)

„Okupili smo se moliti i promišljati o poslanju svećenika, redovnika i redovnica, svih Bogu posvećenih osoba“, rekao je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, 10. lipnja na misi koja je prethodila klanjanju pred Presvetim u riječkoj katedrali.

Večernja misa uoči blagdana Presvetog Srca Isusova nadahnula je nadbiskupa da Bogu posvećene osobe potakne na nasljedovanje božanskog srca. „Slavimo Srce Isusovo, srce pravednika, koje ujedinjuje i ljubi, koje je pažljivo na Božju riječ“, rekao je nadbiskup u propovijedi. Potaknuo je okupljene i poručio svim Bogu posvećenim osobama da se potrude da iz njihovih srdaca poteknu potoci ljubavi.

Nakon euharistije nadbiskup je predmolio klanjanje i molitvu za svećenička i redovnička zvanja, a zbor zajednice Omnia Deo animirao je klanjanje pjesmom.

„Gospodine očima vjere znamo da si s nama, da nas hrabriš i jačaš. Znamo da nismo dostojni tvoje ljubavi, ali ti nas činiš dostojnima. Ti nam daješ da budemo širitelji ljubavi na ovome svijetu“, rekao je nadbiskup. „Molimo za duhovna zvanja, za sve one koje zoveš, da dođu k tebi i budu navjestitelji evanđelja.“