Budi dio naše mreže
Izbornik

Knjiga biskupa Košića i umirovljenoga generala Tolja proglašena najboljom knjigom o Domovinskom ratu

Koprivnica (IKA)

Knjiga „Junačka i sveta Hrvatska. Pismo o 30. obljetnici Domovinskog rata“ sisačkog biskupa Vlade Košića i umirovljenog generala Hrvatske vojske Ivana Tolja proglašena je najboljom knjigom o Domovinskom ratu, priopćila je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 (UHBDR 91), a prenijela HINA.

Pokrovitelj natječaja koji UHBDR 91 organizira od 2000. godine je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Cilj natječaja je da se što više piše i objavljuje o Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države. Među 18 knjiga pristiglih na ovogodišnji natječaj, najboljom je proglašena knjiga „Junačka i sveta Hrvatska“.

Knjigu su autori predstavili u siječnju ove godine. Objavljena je o 30. godišnjici početka agresije na Hrvatsku. Podijeljena je u sedam cjelina i ilustrirana dokumentarnim prilozima. Kako piše u proslovu, želja autora je ne samo učvrstiti istinu o prošlosti, nego i uočiti ono što se trebalo razriješiti u minulom razdoblju, a nije se dogodilo, zbog propusta, pa i grijeha nečinjenja svih političkih garnitura, od završetka Domovinskoga rata, a posebice od 2000. godine do danas.