Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncertna večer u atriju franjevačkog samostana zagrebačkom Svetom Duhu

Zagreb (IKA)

U atriju samostana Svetoga Duha u Zagrebu, u utorak 30. lipnja održan je koncert „Moj Zagreb, tak imam te rad!“. Riječ je o koncertnoj večeri u okviru Festivala glazbe Zagreb na kojem su nastupili djevojački zbor „Zvjezdice“ i Komorni zbor „Ivan Filipović“.

Riječ dobrodošlice publici uputio je župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga fra Roko Bedalov, OFMConv. On je podsjetio kako ovaj samostan od samog svog početka djelovanja prije stotinjak godina, ima tradiciju organiziranja raznih kulturnih sadržaja, pa je i ovaj, iako u posebnim uvjetima Covida-19, jedan od njih.

„Zvjezdice“ su pod ravnanjem Zdravka Šljivca te solistica Magdalene Bačanek i Karle Filet izvele sakralna i klasična djela raznih skladatelja (Stevan Stojanović Mokranjac, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert).

Zbor „Ivan Filipović“ pod ravnanjem Gorana Jerkovića na repertoaru je također imao djela domaćih i inozemnih skladatelja (Kristina Vasiliauskaite, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo, Emil Cosseto).

Pojedine izvedbe na klaviru je pratio Tomislav Šošić.

Kao posebnu točku, dva zbora su zajedno otpjevali pjesmu po kojoj je koncert i dobio ime „Moj Zagreb, tak imam te rad!“.

Koncertna večer bila je prigoda skrenuti pozornost i na humanitarni rad vezan uz samostan i župu, a u tom vidu je predstavljeno i pivo „S.anto“ čiji je prihod namijenjen za rad pučke kuhinje.

 

Riječ je o koncertnoj večeri u okviru Festivala glazbe Zagreb na kojem su nastupili djevojački zbor „Zvjezdice“ i Komorni zbor „Ivan Filipović“. Riječ dobrodošlice publici uputio je župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga fra Roko Bedalov, OFMConv. On je posebno podsjetio, kako ovaj samostan od samog svog početka djelovanja prije stotinjak godina, ima tradiciju organiziranja raznih kulturnih sadržaja, pa je i ovaj, iako u posebnim uvjetima Covid-19 jedan od njih.

„Zvjezdice“ su pod ravnanjem Zdravka Šljivca i solistica Magdalene Bačanek i Karle Filet izvele djela sakralna i klasična djela raznih skladatelja (Stevan Stojanović Mokranjac, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert).

Zbor „Ivan Filipović“ pod ravnanjem Gorana Jerkovića na repertoaru je također imao djela domaćih i inozemnih skladatelja (Kristina Vasiliauskaite, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo, Emil Cosseto).

Pojedine izvedbe na klaviru je pratio Tomislav Šošić.

Kao posebnu točku, dva zbora su zajedno otpjevali pjesmu po kojoj je koncert i dobio ime „Moj Zagreb, tak imam te rad!“