Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmena duhovna obnova održana u brodskoj Župi Svete obitelji

Slavonski Brod (IKA)

Duhovna obnova pod geslom „Primi silu uskrsnuća!“ održava se od ponedjeljka 11. do srijede 13. ožujka 2024. u Župi Svete obitelji u Slavonskom Brodu.

Predvoditelj obnove je voditelj Udruge „Betlehem“, pavlin o. Marko Glogović.

Program prvoga dana počeo molitvom krunice i nagovorom. Voditelj je vjernicima pojasnio važnost duhovne obnove u korizmi.

Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je u zajedništvu s Brođaninom don Mislavom Arelićem, salezijancem na službi u Žepču, predvodio o. Glogović.

U je govorio o svetosti na koju su kršćani pozvani.

„Svetost nije privilegij za samo neke osobe. Mi smo kršćani svi pozvani na svetost koja treba biti prepoznatljiva u našem konkretnom životu. Svetost je milost – Božji dar, a s tom smo milošću mi pozvani surađivati. Bog nas je stvorio bez nas, ali nas ne može spasiti bez naše suradnje. On treba naše otvoreno srce da bi nas obdario svojim milostima. Temelj svega je naša živa vjera, povjerenje u Gospodina, koja nije temeljena na čudesima. Bog će nas izvesti iz svih naših pustinja, na nama je samo da ustrajemo, budemo mu vjerni. Korizma nas želi osloboditi od svih naših idola, želi nas učiti prepoznavati Božju volju u našem životu. Na križu se dobivaju milosti, da ne reagiramo odmah na zemaljski način, nego da budemo poslušni Božjoj volji. Sve su to plodovi duhovne obnove, koje možemo dobiti ako otvorimo svoje srce i povjerujemo Gospodinu“, neke su od poruka o. Glogovića. Homilija je bila protkana kako osobnim tako i svjedočenjima vjernika iz dosadašnjih duhovnih obnova koje je predvodio.

Kako je sa sobom donio relikvije sv. M. Faustine Kowalske i sv. Pija iz Pietrelcine te plašt koji Udruga „Betlehem“ dobila iz Svetišta Gospe Guadalupske, vjernici su im nakon mise mogli iskazati štovanje i pred njima se pomoliti na svoje nakane.

Program duhovne obnove će svakoga dana počinjati u 17 sati krunicom, nastavit će se katehezom u 17:30 te zaključiti misom u 19 sati.